preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Veterinarski tehničar

Program za veterinarske tehničare osposobljava učenike za obavljanje svih veterinarskih poslova koji nisu vezani uz postavljanje dijagnoze i propisivanje terapije, te za izvođenje laboratorijskih poslova tehničke naravi. Da bi veterinarski tehničar mogao obavljati te poslove, mora proći solidnu teoretsku i praktičnu naobrazbu. Učenik mora imati dobro opće obrazovanje posebice u biologiji, kemiji i fizici, te informatici, što omogućuje lakše svladavanje i shvaćanje stručnog dijela obrazovanja. Stoga je program za veterinarske tehničare koncipiran tako da povezuje opće obrazovanje i buduće zanimanje nizom predmeta uz stručnu praksu koja osigurava predradno iskustvo.
Strukovna znanja traže dobro poznavanje građe i funkcije životinjskog organizma, poznavanje ekonomskih i epizootioloških značajki bolesti, svrsishodnosti i redoslijeda preventivnih zahvata, pružanje prve pomoći i održavanje radne i proizvodne sposobnosti životinja.
Današnji nastavni plan predviđa i mogućnost izbornih , te fakultativnih sadržaja, što će posebice doći do izražaja kod realizacije programa u različitim područjima Republike Hrvatske. Tako će negdje biti više interesa za dodatne sadržaje iz područja peradarstva, drugdje za područje uzgoja riba, školjki ili rakova, ili pak uzgoja pčela, lovne divljači i sl.
Učenici se obrazuju za rad u veterinarskoj struci u zvanju veterinarskih tehničara ili mogu nastaviti školovanje na Veterinarskom ili srodnim fakultetima.
    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

TražilicaAnketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju