2019-09-10 23:31:41

Stručni skupovi za nastavnike u programu medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege

U školskoj godini 2018./2019. održana su dva stručna skupa međužupanijskog stručnog vijeća za nastavnike u programu medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, obrazovni sektor: zdravstvo i socijalna skrb, za županije: Primorsko-goranska, Karlovačka i Istarska.

Voditeljica MŽSV: Irena Eisenkohl Novaković, bacc.med.techn., stručni učitelj savjetnik

 

U školskoj godini 2018./2019. održana su dva stručna skupa međužupanijskog stručnog vijeća za nastavnike u programu medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, obrazovni sektor: zdravstvo i socijalna skrb, za županije: Primorsko-goranska, Karlovačka i Istarska. Vijeća su održana u Medicinskoj školi u Rijeci, na lokalitetu u Cambierievoj ulici.

Prvo stručno vijeće je održano 12.4.2019., nazočilo mu je četrdeset sudionika, a prezentirane su slijedeće teme:

Josip Martinko, Gleninvest d.o.o. za uvoz - izvoz i inženjering: Kontrole i materijali za pakiranje u sterilizaciji Enesa Kadirić, mag.med.techn., KBC Rijeka: Tetovaža kao stigma zdravstvenih djelatnika Daniela Depolo, prof.reh., prof. savjetnik, Medicinska škola u Rijeci: Tetovaža kao stigma zdravstvenih djelatnika - Tetovaža i piercing: stavovi učenika Medicinske škole u Rijeci Morana Magaš, mag.med.techn., KBC Rijeka, Služba zdravstvene njege - Odjel za kontrolu bolničkih infekcija, Odjel za pedagošku djelatnost, istraživanje i razvoj: Higijena ruku - čiste ruke spašavaju živote

Drugi stručni skup je održan 29.8.2019., s preko tridesetak sudionika, a sadržaj rada je bio:

Daniela Depolo, prof.reh., prof. savjetnik; Elda Karadža, prof.reh., prof. savjetnik,  Medicinska škola u Rijeci: Novi Pravilnik o napredovanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama i učeničkim domovima Brigita Filipović - Papić, prof.reh., Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka; Saša Uljančić, prof.reh., prof. mentor, Medicinska škola u Rijeci: Art terapijska Metoda fraktalnog crteža – predavanje i radionice Saša Uljančić, prof.reh., prof. mentor; Jovanka Žiža, mag.med.techn.; Filip Knezović, bacc.med.techn., Medicinska škola u Rijeci: Prezentacija eTwinning projekta „How we practice“

Na oba skupa održani su i radni sastanci članova MŽSV (obavijesti i tekuća problemetika).

Stručna vijeća su protekla radno i u dobroj atmosferi zahvaljujući izvrsnim predavačima i interesom i aktivnim angažmanom svih sudionika.

 

Voditeljica MŽSV: Irena Eisenkohl Novaković, bacc.med.techn., stručni učitelj savjetnik


Medicinska škola u Rijeci