preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

link

"Knjiga je vrijednija od svih spomenika ukrašenih slikama, reljefom i duborezom, jer ona sama gradi spomenike u srcu onoga koji je čita."

 

RADNO VRIJEME: ponedjeljak i čatvrtak: 13-19 sati

                         utorak, srijeda, petak: 8,30-14,30 sati

                            

tel.: 051/563 818

Knjižničarke:

  Silvana Bićanić   e-mail: silvana.bicanic@skole.hr  

 

   Kristina Orešković,  e-mail:kristina.oreskovic1@skole.hr

                        

 

 
Vijesti iz knjižnice

Obnova knjižnice koja čuva Šibensku molitvu

Knjižnica samostana Sv. Frane u Šibeniku čuva zbirku pergamena, kodeksa iz 11. stoljeća, zbirku od 161 inkunabule, zbirku rijetkih knjiga, tamo se čuva Šibenska molitva, Biblija iz 11. stoljeća te prvo izdanje Francuske enciklopedije.
 


Knjižnica samostana Sv. Frane u Šibeniku čuva zbirku pergamena, kodeksa iz 11. stoljeća, zbirku od 161 inkunabule, zbirku rijetkih knjiga, tamo se čuva Šibenska molitva, Biblija iz 11. stoljeća te prvo izdanje Francuske enciklopedije.

Unatoč tome, knjige u knjižnici Sv. Frane zadnji su put sređivane i katalogizirane 1931. godine. Knjižnica je konačno došla na red u Programu zaštite i očuvanja baštinskih zbirki, pa ondje upravo rade stručnjaci iz NSK u Zagrebu.

Ekipu konzervatora i restauratora vodi Suzana Njegač. Dosad su prošli 7000 primjeraka. Nakon čišćenja i sređivanja knjiga bit će uređen prostor knjižnice, knjige vraćene na svoja stara mjesta i na kraju napravljena računalna katalogizacija.

Tako će prevrijedna knjižnica samostana Sv. Frane postati dostupna javnosti


Izvor: jutarnji.hr

Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Silvana Bićanić   datum: 23. 11. 2008.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

TražilicaAnketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju