preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Rijeka
Vijesti

DiaTransplant 2018

U Opatiji se od 11.- 14. listopada održavao 7. hrvatski simpozij o nadomještanju bubrežne funkcije s međunarodnim sudjelovanjem. Simpozij je organiziran od strane KBC Rijeka, Medicinskog fakulteta Rijeka, Hrvatskog društva za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju Hrvatskog liječničkog zbora i Hrvatske udruge medicinskih sestara Društva nefrologije, dijalize i transplantacije bubrega uz pokroviteljstvo Akademije Medicinskih Znanosti Hrvatske.
 


Učenici petih razreda smjera medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njega u pratnji nastavnica Snježane Salopek, Ivane Vukonić, Nikoline Krasnići i Marije Velkovski prisustvovali su predavanjima 10-tog simpozija Društva medicinskih sestara i tehničara nefrologije, dijalize i transplantacije bubrega.
„Među predavačima je bilo medicinskih sestara/ medicinskih tehničara iz raznih dijelova Hrvatske, kao i u auditoriju. Teme predavanja bile su vrlo zanimljive, jer su govorila o iskustvima Zavoda za dijalizu te o različitosti u postupcima koji se kod nekih izvode i olakšavaju rad medicinskih sestara/ medicinskih tehničara. Također razgovaralo se o postupcima koji se izvode npr. biopsija, o pravilnoj prehrani bolesnika na dijalizi (DASH dijeta), edukaciji te o priboru, materijalima i opremi koja se koristi. Smatram da je simpozij bio vrlo uspješan i da se moglo naučiti mnogo novih stvari te obnoviti stara znanja i da su odlasci na stručne edukacije za nas vrlo pozitivni.“
Antonio Babić
„Teme su bile hemodijaliza, peritonejska dijaliza, transplantacija, fabrijeva bolest, dijabetes u kroničnoj bubrežnoj bolesti i slobodne teme.
Simpozij se odvijao u obliku plenarnih predavanja, usmenih izlaganja, satelitskih simpozija, radionica i postera. Usmena izlaganja su bila na hrvatskom ili engleskom jeziku.
Predavači i auditorij su bili iz različitih dijelova države i teme su bile veoma zanimljive. Simpozij pomom mišljenju bio veoma interesantan i korisan, zadovoljan sam što mi se pružila prilika prisustvovati.“
Bruno Brkljačić 
Zahvaljujemo se Organizacijskom odboru, a posebno glavnoj sestri Zavoda za nefrologiju, dijalizu i transplantaciju bubrega Bosiljki Devčić,mag.med.techn., što su nas pozvali na Simpozij i obogatili naša znanja i iskustva.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Silvana Bićanić   datum: 22. 10. 2018.

 

Dragi korisnici,

za potpuni pristup našim stranicama koristite CARNet-ove korisničke podatke. Podatke možete zatražiti kod svog web administratora u školi.

Web administrator:

Bosiljka Jelača, prof.

 

P.S. Ako se ne logirate ostajete bez sadržaja dostupnog registriranom korisniku.

  


Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj zgradi na adresi Braće Branchetta 11a. 


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Vremenik pisanih radova

Katalog knjižnice

e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZOŠ

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


Tražilica

Google

Anketa
Želim se upisati u smjer:Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Forum
preskoči na navigaciju