preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
ŠKOLA ZA ŽIVOT

Vijesti

Natječaj za učenički esej Moj ugljični otisak

Otvaramo natječaj za učenički esej "Moj ugljični otisak" u sklopu projekta Grad koji diše financiranog  posredstvom Platforme za međugrađansku solidarnost CROSOL, kroz projekt „Prema otvorenoj, pravednoj i održivoj Europi u svijetu – Projekt predsjedanja EU 2019.-2021.” 

Kriteriji za odabir pobjedničkog eseja bit će sljedeći:  broj i provedivost predloženih mjera za smanjenje osobnog ugljičnog otiska, dobro uklopljeni kvalitetni podatci iz literature, smislenost strukture eseja, jasnoća u izražavanju stava, iskazano razumijevanje pojma ugljični otisak. Svaka navedena stavka može donijeti 1,2 ili 3 boda, esej može steći maksimalno 15 bodova (ocjenjivači su nastavnici Biologije). Eseji koji steknu 15 bodova odnosno 10 najboljih eseja (ukoliko ih manje od 10 stekne 15 bodova) bit će objavljeni (bez imena autora) na web stranici škole, a učenici će dobiti priliku glasati za najbolji esej. Učenica ili učenik autor pobjedničkog eseja biti će nagrađen(a) bonom od 150kn za knjižaru Profil, a učenici autori eseja koji su stekli najveći broj bodova će biti predloženi za pohvalu razrednih vijeća.

Na natječaj se mogu javiti svi učenici Medicinske škole u Rijeci koji su se kroz 4 sata online nastave Biologije upoznali s konceptima ekološkog odnosno ugljičnog otiska kroz preporučenu literaturu i video sadržaje.

Natječaj će biti otvoren do 3.6.2020.

Radujemo se čitanju vaših eseja!
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Maja Šmurinić Rinčić   datum: 27. 5. 2020.

    

Medicinska škola u Rijeci ima razvijenu misiju koja je proizašla iz duge i bogate medicinske prakse u Gradu Rijeci koja je formirala visoko kvalitetnu obrazovnu instituciju za potrebe zdravstvenih kadrova unutar Republike Hrvatske . Škola ima regionalni i nacionalni značaj. Medicinska škola u Rijeci obrazuje zdravstvene brandove u suvremenom hrvatskom odnosno europskom okruženju prema potrebama tržišta rada.

Ravnatelj

Alen Vukelić,dr.med.

 

Od 7. rujna 2015. godine smo u novoj vlastitoj zgradi u secesijskom stilu na adresi Braće Branchetta 11a između Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Rijeci te Fakulteta zdravstvenih studija u Rijeci.U neposrednoj blizini nalazi se i naš drugi objekt u sklopu KBC-a na adresi Cambierieva 17. 

 


e-Dnevnik

Korisni linkovi
Poučavanje

Ministarstva
 • MZO

Agencije
 • AZOO
 • ASOO
 • NCVVO

Upisi u srednju školu

Projekti

Info


EMA


Katalog knjižnice

TražilicaAnketa
Želim se upisati u smjer:


preskoči na navigaciju